1. Home
 2. Katalog
 3. Azithromycin (Zithromax)
Zithromax (Azithromycin) köp online

Azithromycin (Zithromax)

Zithromax: 250 mg; 500 mg

Online-tjänster

Azithromycin: 40 mg/ml; 250 mg; 500 mg

Online-tjänster

Vad är Zithromax (Azithromycin)?

Zithromax är ett antibiotikum från makrolidfamiljen, och det består huvudsakligen av azitromycin. Detta läkemedel är mycket populärt eftersom det har ett bredare spektrum av åtgärder än andra antibiotika. Det ordinerades initialt för att behandla vissa luftvägsinfektioner, men dess mycket korta verkningstid på bara 3 till 5 dagar uppmuntrade läkare att använda det vid ett bredare spektrum av medicinska tillstånd.

Zithromax utvecklades av Pfizer-laboratoriet, som nu är känt för att erbjuda denna molekyl i form av tabletter eller oral suspension (sirap). Vissa har försökt behandla Covid-19 med detta antibiotikum, men tyvärr har molekylen trots sina många tillämpningar inte bevisat sig mot coronaviruset. Dock hjälper det till att bekämpa de komplikationer som uppstår till följd av det. På grund av läkemedlets popularitet och effektivitet har flera generiska kopior av det skapats. Enligt FASS[1] inkluderas dessa:

 • Azithromycin Jubilant
 • Azithromycin Krka
 • Azithromycin Mylan
 • Azithromycin Sandoz
 • Azithromycin STADA
 • Amzolynic (Azitromycin (vattenfri)
 • Azitromax (Azitromycin (vattenfri)
 • Azyter (Azitromycin (vattenfri)

När kan den användas?

Indikationerna omfattar:

 • Infektion i ÖNH-systemet
 • Infektion i tänder eller tandkött
 • Angina hos barn
 • Klamydia
 • Kikhosta
 • Bronkit
 • Bihåleinflammation
 • Infektion i urinvägarna
 • Faryngit
 • Uretrit

Infektioner som påverkar det urogenitala systemet behandlas särskilt väl med Zithromax monodos, vilket innebär betydande ekonomiska besparingar och en lägre risk för biverkningar. Den snabbt insättande effekten av detta antibiotikum innebär att dessa infektioner kan stoppas omedelbart.

Sammansättning

Här är några av hjälpämnena i Zithromax tabletter: pregelatiniserad stärkelse, kroskarmellos, hypromellos, laktos, osv. Om du är överkänslig mot något av de listade ämnena bör du berätta det för din läkare innan du tar läkemedlet.

Produktens aktiva ingrediens, azitromycin, tillhör makrolidgrupperna. Dess intag stoppar syntesen av bakterieproteiner, vilket leder till att skadliga bakterier dör. Azitromycin absorberas snabbt från mag-tarmkanalen, men absorptionen är större på fastande mage. Det är effektivt mot många grampositiva och gramnegativa bakterier, inklusive Bordetella pertussis, Legionella species, Mycoplasma pneumoniae, Treponema pallidum, m.m.

Dosering

Det är viktigt att du följer de doser som din läkare har ordinerat, eftersom de är baserade på din ålder, vikt, sjukdomshistoria och liknande. Om du tar detta läkemedel receptfritt ger vi dig här riktlinjer baserade på rekommenderade doser, som inte är likvärdiga med ett personligt recept från en läkare. Observera att azitromycin (generiskt Zithromax) finns i olika doser: 250, 500 och 1000 mg. Det finns också en flaskförpackning som innehåller azitromycin 200 mg/5 ml (40 mg/ml).

Zithromax 250/500 mg:

Vuxen, vanlig doseringVuxna som behandlas för bronkit
2 tabletter per dag i 3 dagar(eller en 500 mg tablett per dag)2 tabletter dag 1, därefter 1 tablett per dag i 4 dagar

Zithromax monodose

Förpackningen innehåller 4 tabletter med en dos på 250 mg. Normalt sett tar man alla tabletter på en gång.

Zithromax monodose har många positiva recensioner från kunder, men denna form är för närvarande inte tillgänglig i Sverige.

Köpa online

En specialiserad onlinetjänst erbjuder dig tillgång till ett stort utbud av viktiga läkemedel som Zithromax som du kan köpa i Sverige med ett recept. Om du inte är säker på om du ska beställa dina läkemedel online kan du konsultera de många medicinska forumen, som är fulla av vittnesmål från personer som inte längre köper sina läkemedel i fysiska apotek utan bara via nätat. De är ofta övertygade av de praktiska tjänster som onlineplattformar erbjuder.

Pris

Du kan boka in en medicinsk konsultation som gör att du kan få Zithromax eller Azithromycin generiska alternativ i fullständig sekretess, när som helst på dagen eller natten, och sedan få det levererat direkt till din brevlåda. Priset för tjänsten inkluderar kostnaden för själva läkemedlet, läkarkonsultationen, utfärdandet av recept (om det anses lämpligt) och leveranskostnaderna.

Varningar

Patienter med svår leverfunktionsnedsättning ska inte ta detta läkemedel.

Informera läkaren om eventuella nya läkemedel som du tar och om möjligheten att avbryta vissa behandlingar, särskilt nelfinavir, ergotamin, atorvastatin eller antikoagulantia som warfarin.

Den första trimestern av graviditeten kan vara känslig för användning av detta läkemedel; inga missbildande effekter har observerats hos djur, men i detta skede finns det otillräckliga kliniska data för att göra ett definitivt uttalande. Blivande mödrar rekommenderas därför att vara försiktiga under de första 3 månaderna. Från och med andra trimestern är de kliniska uppgifterna mer optimistiska om att det inte finns någon risk för fostret, och azitromycin kan därför övervägas.

Amning ska inte fortsätta under behandling med detta läkemedel, eftersom den aktiva substansen passerar över i bröstmjölk. Det medför en risk för spädbarnet.

Alkohol

Alkohol är inte kontraindicerat vid behandling med azitromycin, men för din egen hälsas skull bör du undvika överdriven och/eller regelbunden alkoholkonsumtion. Vissa personer avbryter sin behandling efter en berusad kväll, men detta avråds starkt eftersom det kan äventyra läkemedlets effekter.

Vilka är de möjliga biverkningarna?

Diarré är den vanligaste biverkningen, särskilt vid användning av Zithromax monodos. Andra mer sällsynta symtom har också rapporterats, såsom följande:

 • huvudvärk
 • illamående
 • candidiasis
 • vanlig förkylning
 • svår matsmältning
 • nässelfeber
 • dåsighet
 • sömnlöshet
 • agitation
 • hallucinationer
 • pankreatit

Om du får något av dessa symtom under behandlingen ska du tala med din läkare innan du avbryter behandlingen.

Vanliga frågor och svar

Det finns inga kända negativa interaktioner mellan dessa substanser. Dessutom testades azitromycin i kombination med vitamin C i den experimentella cancerbehandlingen.[2]

Ja, detta bör vara säkert, men hur som helst bör denna kombination diskuteras med en läkare. Ibuprofen behandlar inte infektion, men det kan lindra smärta och feber som samtidiga symtom.

I regel behandlas borrelia med förstahandsantibiotika som doxycyklin. Men om sådana läkemedel är dåligt tolererbara kan azitromycininnehållande läkemedel förskrivas.[3]

Åsikterna är positiva. Det viktigaste som folk är intresserade av på forumet är hur och var man kan få tag på antibiotikan. De kan diskutera vissa webbplatser som erbjuder Zithromax utan recept, men välmenande användare varnar för att beställa där eftersom detta är ett receptbelagt läkemedel och:

“Sedan finns det en stor risk att läkemedel som man köper via illegal försäljning på Internet är utgångna eller förfalskade!”[4]

Teoretiskt sett ja, men det kan innebära att du får en överdoserad eller underdoserad medicin eller helt enkelt en falsk sådan. Välj istället licensierade svenska eller EU-baserade leverantörer.

Källor:

 1. Sökresultat för ”Azithromycin”. FASS. Tillgång: 20/3, 2024. https://www.fass.se/LIF/result?query=Azithromycin&userType=0 
 2. Fiorillo M, Tóth F, Sotgia F, Lisanti MP. Doxycycline, Azithromycin and Vitamin C (DAV): A potent combination therapy for targeting mitochondria and eradicating cancer stem cells (CSCs). Aging. 19/4, 2019; 11(8):2202–16. Tillgång: 20/3, 2024. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31002656/
 3. Guidelines for Antibiotic Treatment of Lyme Disease in Adults. MSD Manual. Tillgång: 20/3, 2024. https://www.msdmanuals.com/professional/multimedia/table/guidelines-for-antibiotic-treatment-of-lyme-disease-in-adults
 4. Zithromax. Flashback. Tillgång: 20/3, 2024. https://www.flashback.org/t1345642p2 

Relaterade produkter