Köp Campral 333 mg online

Campral

Online-tjänster

Vad är Campral?

Campral är ett läkemedel mot alkoholberoende. Det minskar risken för återfall efter abstinensbehandling hos patienter med alkoholberoende [1]. Läkemedlet finns i form av tabletter med den aktiva substansen akamprosat.

Verkningsmekanism

Till skillnad från många andra läkemedel mot alkoholberoende orsakar Campral inte obehagliga känslor efter att ha druckit, utan minskar suget efter alkohol [2].

Campral antas påverka GABA*, glutamatsystemet och strychinkänsliga glycinreceptorer. Efter långvarig alkoholkonsumtion överaktiveras NMDA-receptorerna. Detta ökar frisättningen av glutamat och minskar GABA-aktiviteten. Campral återställer uppenbarligen den normala balansen mellan neurotransmittorer [3]. Således minskar läkemedlet förekomsten av alkoholmissbruk hos beroende individer och ger dem en chans att sluta med sitt beroende.

* Detta är en neurotransmittor som undertrycker hjärnaktivitet, och alkohol förstärker dess effekt.

Pris (hur mycket det kostar)

Du kan ta reda på den faktiska kostnaden för Campral på webbplatsen för en specialiserad onlinetjänst (telemedicinsk portal). Således behöver du inte gå till apoteket för läkemedlet alls, i hopp om att hitta ett riktigt bra pris.

I allmänhet är det inte ett mycket dyrt läkemedel. På webbplatsen för den medicinska plattformen online kan du köpa Campral för cirka 700 kronor för en liten förpackning och 2300 kronor för en stor förpackning. Detta är den slutliga kostnaden för läkemedlet inklusive läkaravgifter och leveransservice. På vanliga apotek kommer du att spendera mindre, men du kommer inte att få de ovan nämnda tilläggstjänsterna.

Intressant fakta: den dyraste stora förpackningen räcker i 84 dagar. Detta är ett mycket gynnsamt köp, särskilt om du tar hänsyn till att läkemedlet kommer att levereras till vilken adress som helst som är bekväm för dig.

Recept och köp

För att få ett recept på Campral i onlinetjänsten måste du fylla i ett litet frågeformulär. I det måste du inkludera dina klagomål, kroniska tillstånd och de mediciner du tar. Läkaren som arbetar med apoteket kommer att granska frågeformuläret och skriva ut ett recept på Campral. Läkemedlet kommer sedan att förberedas och skickas via post. Du kommer att få en kod för att spåra paketet.

Leveransen kan ta några dagar beroende på var du befinner dig. Om du köper Kampral från ett onlineapotek kan du vara säker på att du köper det ursprungliga läkemedlet helt lagligt. Du kan beställa leverans till vilken stad som helst i Sverige. Du kan även beställa piller utomlands. För detta måste du dock ändra versionen av webbplatsen till den som motsvarar det land du vistas i.

Campral säljs inte utan recept. Detta är dock inte ett problem för att köpa online. Fjärrkonsultation är en obligatorisk del av beställningen, så du kommer ändå att få ett recept på rätt läkemedel. Det tar timmar och kräver inte ett möte. Patienter som av någon anledning inte hade tid eller inte kunde få recept från en läkare, går till onlineplattformen och får ett digitalt recept.

Hur man använder det

Användningen av tabletter med den aktiva komponenten akamprosat är mycket enkel. Det är dock viktigt att inte bryta mot doseringen och schemat för intag, annars kan behandlingen göra mer skada än nytta.

Tabletter kan inte tuggas, brytas eller på något annat sätt bryta deras struktur. De måste sväljas hela, dricksvatten.

Doseringen beror direkt på patientens vikt:

Patienter som väger mer än 60 kgTvå tabletter tre gånger om dagen
Patienter som väger mindre än 60 kgTvå tabletter på morgonen, en tablett vid lunchtid och en tablett på kvällen

Den rekommenderade behandlingstiden är 1 år, men kan justeras av din läkare. Dosjusteringar är också tillåtna, men endast efter läkarens bedömning i fall där Campral har en alltför stark eller onödigt svag effekt på patienten.

Alternativa läkemedel

De mest liknande läkemedlen till Campral är läkemedel som Naltrexone och Nalmefene. Dessa är opioidreceptoragonister som har liknande effekter som akamprosat – de minskar suget efter alkohol. De ytterligare effekterna är att personen inte får berusningsepisoder, dricker mindre och är lättare att sluta med [4].

Var och en av dessa läkemedel är ett receptbelagt läkemedel. På drugs.com har användare endast betygsatt Campral och Naltrexone. Campral har en högre poäng på 8.8 jämfört med 8.0 för Naltrexone. Det finns dock nästan 3 gånger färre recensioner av Campral [5].

Psykoterapi kan betraktas som ett naturligt alternativ. Oftast är det inte så mycket ett alternativ som ett komplement till läkemedelsbehandling. Människor som vill bli av med sug efter alkohol kan också få hjälp av måttlig träning, tillräcklig näring, tillräcklig sömn, undvika platser där alkohol konsumeras och människor som de är vana vid att dricka det med.

Biverkningar

Att ta Campral kan vara förknippat med biverkningar. Det är ett säkert läkemedel, men det är mycket troligt att patienter kan uppleva diarré. Denna oönskade gastrointestinala reaktion förekommer hos ungefär en person av 10. Andra biverkningar är mer sällsynta:

 • buksmärta;
 • flatulens (ökad gas);
 • hudutslag;
 • klåda;
 • minskad libido;
 • frigiditet;
 • impotens.

Ibland under behandlingen upplever patienter ökad sexuell lust. Detta händer inte ofta och är osannolikt att störa framgångsrik behandling.

Biverkningar bör alltid utvärderas i termer av troliga allergiska reaktioner eller tecken på intolerans. Sådana tecken kan vara svullnad i halsen eller ansiktet, sväljsvårigheter, nässelutslag och andningssvårigheter.

Mer information om biverkningar finns i bruksanvisningen för läkemedlet eller på FASS webbplats.

Försiktighetsåtgärder

Du bör definitivt inte ta Campral om du har svår njursjukdom eller är en ammande kvinna. Din läkare kan råda dig att sluta ta akamprosat i andra fall, till exempel om du börjar få självmordstankar eller planerar en graviditet.

Du måste vara försiktig när du kör bil eller använder andra maskiner där reaktions- och tankeförmågan är viktig.

Du måste göra ditt bästa för att undvika återfall. Om du har återfallit i att dricka alkohol ska du inte sluta med Campral. Berätta för din läkare om omständigheterna kring återfallet så kommer han/hon att göra justeringar (ändra doseringen, medicineringen eller ge andra rekommendationer).

Vanliga frågor

Läkemedlet tillverkas av det franska läkemedelsföretaget Merck Santé S.A.S. I vissa länder har generiska läkemedel från Glenmark Pharmaceuticals, Mylan och Zydus Pharmaceuticals godkänts för försäljning. De har dock inte tillstånd att använda handelsnamnet Campral.

Om det har gått mycket kort tid ska du ta den missade dosen. Om det har gått lång tid och du måste ta nästa dos snart ska du inte ta den missade dosen. Det är förbjudet att ta en dubbel dos för att täcka en missad dos. Om sådana situationer upprepas riskerar du att göra behandlingen ineffektiv.

Sök läkarvård. Allvarliga konsekvenser är möjliga vid en allvarlig överdos, men även om du drack ett extra piller måste du fortfarande meddela din läkare.

Ja, det finns en möjlighet till interaktion. Studier har visat god tolerans för läkemedlet när det tas samtidigt som antidepressiva medel, icke-opioida analgetika och sömntabletter. Studier täcker dock inte alla möjliga interaktioner, så all samtidig behandling bör meddelas till din läkare.

Det rekommenderas att ta läkemedlet i samband med måltid. Detta minimerar risken för obehagliga gastrointestinala reaktioner.

Behandlingen bör inledas så snart som möjligt efter utsättningsperioden.

Erfarenheter från patienter och läkare visar att det finns en möjlighet till effektiv behandling med mindre akamprosat än vad tillverkaren rekommenderar. Patienten kan inte fatta sitt eget beslut om val av dosering. Även om det i vissa fall kan vara motiverat att sänka dosen är det oacceptabelt att överskrida den.

Det är en möjlighet. Detta beror dock inte på läkemedlets fettförbränningsegenskaper, utan snarare på effekterna av vissa biverkningar. Förmågan hos dessa piller för att minska aptiten är tveksamt eftersom denna effekt är instabil och alltför oförutsägbar.

Källor:

 1. Campral. FASS.se. Denna bipacksedel ändrades senast 19/10, 2020. Tillgång: 15/4, 2024. https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=19960913000017
 2. Esbjörn Börjesson. Medlet som minskar suget efter alkohol. Lakemedelsvarlden.se. 20/7, 2002. Tillgång: 15/4, 2024. https://www.lakemedelsvarlden.se/medlet-som-minskar-suget-efter-alkohol
 3. Kennedy WK, Leloux M, Kutscher EC, Price PL, Morstad AE, Carnahan RM. Acamprosate. Expert Opin Drug Metab Toxicol. Mars 2010;6(3):363-80. doi: 10.1517/17425251003641975. PMID: 20163323.
 4. Sven Wåhlin. Läkemedelsbehandling vid alkoholproblem – en praktika. Sites. Distriktslakaren.se. Tillgång: 15/4, 2024. https://distriktslakaren.se/sites/default/files/pagefiles/DL_1-18_Lakemedelsbehandling.pdf
 5. Comparing Campral vs Naltrexone vs Nalmefene. Compare Drugs. Drugs.com. Tillgång: 15/4, 2024. https://www.drugs.com/compare/campral-vs-naltrexone-vs-nalmefene

Relaterade produkter